Elektrisk satsing i Ørland

av

I januar fikk Ørland Transport levert sin første elektriske trekkvogn, Volvo FH Electric. Denne blir nå testet hos flere kunder for å kartlegge flere bruksområder.

Elbil med stort potensial

I november fikk Ørland Transport levert sin første elektriske lastebil, Scania P25. Denne er det Piotr Fierek som kjører, lokalt for Asco på Tananger.

Zujus har kjørt for oss i Ørland Transport i tre år. Etter sin start i 2020 har han opprettet gode relasjoner og har tatt del i et godt arbeidsmiljø. 

Ifølge Zujus er veldig komfortabel å kjøre, med god komfort og helt lydløs.

– Batteriet er problemfritt og holder hele dagen. Også vinterstid holder batteriet greit. Bilen tåler det kalde klimaet.

Det er de positive tilbakemeldingene fra Zujus.

– Savner du fossil dreven bil?

– Nei, det gjør jeg ikke. Kjørekomforten er mye bedre, det er ingen motorstøy og lite vibrasjon. Rekkevidden holder til mitt bruk.

Han kjører en 100% elektrisk Volvo FH Electric trekker.

Bilen har en totalvekt på opptil 44 tonn, og med en motoreffekt på 490kW. Dette bidrar til en rekkevidde på opptil 300km. Bilen egner seg godt for lokal kjøring, men kan også brukes på tur-kjøring.

– Kjørekomforten er mye bedre, det er ingen motorstøy og lite vibrasjon, forteller sjåfør, Arturas Zujus.

Elbil med stort potensial

– Det er en helt annen hverdag og kjøre elektrisk. Den lager mindre støy og det er bedre kjørekomfort, sier Piotr Fierek, avbildet med Scania P25 i november 2022.

I november fikk Ørland Transport levert sin første elektriske lastebil, Scania P25. Denne er det Piotr Fierek som kjører, lokalt for Asco på Tananger.

Fierek har kjørt for Ørland i fire år. Siden ansettelsen i 2019 har han utviklet gode relasjoner og har tatt del i et veldig bra arbeidsmiljø. På Asco flytter han alt fra paller, esker, basket og kasser.

Fierek utrykker at lastebilen er veldig komfortabel å kjøre, god komfort og helt lydløs. Batteriet er problemfritt og holder hele dagen. Om vinteren må bilen lades oftere grunnet det kalde klimaet, men da er det også godt med en kaffepause.

– Savner du fossil dreven bil?

– Nei, det er en helt annen hverdag og kjøre elektrisk. Den lager mindre støy og det er bedre kjørekomfort.

Bilen han kjører på Asco er den 100% elektriske Scania P25. Den har en tillat totalvekt på 20500kg og en motoreffekt på 290 kW.

Dermed kan Ørland tilby kundene utslippsfri transport. Dermed kan transportselskapet bidra til et grønnere miljø, et viktig steg i den strategiske utviklingen inn mot det grønne skifte.

Bilparken

Ørland Transport har i dag en bilpark på rundt 130 biler til ulike arbeidsoppgaver.

Bilparken er rikelig utstyrt for å tilfredsstille kunden på en god og effektiv måte.

Fokus er nye biler som sikrer høy oppetid, og som igjen sikrer at kundene kan stole på at varen blir levert til rett tidspunkt på rett sted.

Annonsering

All journalistikk er basert på Vær varsom-plakaten og Redaktørplakaten.    

Redaktør
Per Dagfinn Wolden
Mobil: 934 47 165

Tips og annonsering

%d bloggere liker dette: