Container-giganten Samskip på plass – dette gleder en havnesjef

av

– Infrastrukturen som kommunen har etablert med sin nye industrihavn, muliggjør en videreutvikling av den allerede eksisterende containeraktiviteten i regionen. Vi ser frem til å ta den nye havnen og havnekranen i bruk over sommeren.

Det forteller Are Gråthen, regiondirektør i Samskip Norge i en pressemelding.

Samskips Are Gråthen

Anledningen er åpningen av Stokmarknes Miljøhavn tirsdag denne uken.

Selskapene Nordtrafikk: https://www.nordtrafikk.no/ og Samskip: https://www.samskip.com/ ser allerede nytteverdien av den nye havnen.

I begynnelsen av juni vil en landbasert containerkran på 250 tonn etableres i tømmer- og containerhavnen på Børøya. Kranen eies av logistikkselskapet Samskip, og skal laste og losse containere i det nye havneavsnittet.

Etablering av ei havnekran gjør at de kan gjøre mer fleksible operasjoner og betjene flere skip.

– At vi nå kan ekspandere vår virksomhet og vårt tjenestetilbud til Hadsel, og sammen drive opp mer containertransport på sjø, ser vi på som et stort steg inn i fremtiden, sier daglig leder Jørgen Solli i Nordtrafikk.

Og havnesjef Olav Henning Trondal supplerer:

– Dette blir den første håndfaste etableringen i Stokmarknes Miljøhavn: https://stokmarknesmiljohavn.no/, og vi gleder oss stort at selskap som Nordtrafikk og Samskip allerede nå ser verdien av den nye havna vår.

(Foto: Stokmarknes Miljøhavn)

Han forteller også at denne etableringen gjør at Hadsel Havn når sine mål for aktivitet over kaia allerede før 2030. Dette er før den opprinnelig fastsatte målsetningen om full utnyttelse av området til Hadsel Havn innen 2035.

– Det er akkurat denne typen etableringer man ønsker seg på arealet i umiddelbar nærhet til kaia, fordi det er direkte relatert til havnedrift og transport av gods på sjø, sier han.

Under den offisielle åpningen av Stokmarknes miljøhavn tirsdag ettermiddag fortalte Jørgen Sollie, daglig leder i Nordtrafikk, at Samskip og Nordtrafikk posisjonerer seg for vekst i Vesterålen og Stokmarknes miljøhavn.

I begynnelsen av juni vil ei landbasert containerkran på 300 tonn etableres i tømmer- og containerhavna på Børøya. Kranen eies av logistikkselskapet Samskip, og skal laste og losse containere i det nye havneavsnittet. Den løfter 40 tonn, inntil 25 meter ut.

Det betyr at selskapet utvider containervirksomheten sin fra Sortland havn, der Nordtrafikk lenge har bedt om mer kaiplass, uten at det har skjedd.

– Vi skal være begge plasser. Begge havnene ligger i samme seilingsrute, så det passer perfekt, sier daglig leder i Nordtrafikk, Jørgen Sollie, til Bladet Vesterålen.

Nordtrafikk AS

Nordtrafikk AS består av datterselskaper Velo Varetaxi AS, Transportsørvis AS, Nordtrafikk Cargo AS, Nor-Express AS, Thors Varetransport AS og NT Cargo Lofoten AS.

Selskapsnavnet har en lang historie i Vesterålen og Lofoten og eierne sammen med de ansatte ønsket å benytte Nordtrafikk AS.

Nordtrafikk har over 100 bilenheter i porteføljen sin og kjører daglig distribusjon nært og fjernt i Nord-Norge.

Vesterålens største industrihavn

De har ikke skrevet kontrakten ennå, men har altså den heftige krana på vei i et eget spesialskip.

– Og den er ikke noe du flytter på ukentlig. Det er et statement å plassere den her. Den er en stor konstruksjon som festes med et spyd i bakken, forklarer Jørgen Sollie.

– Det er ei ganske lang seiling opp hit fra Rotterdam og Hamburg, så jo mer vi kan utnytte det, jo bedre er det, sier Sollie til Bladet Vesterålen.

Annonsering

All journalistikk er basert på Vær varsom-plakaten og Redaktørplakaten.    

Redaktør
Per Dagfinn Wolden
Mobil: 934 47 165

Tips og annonsering

%d bloggere liker dette: