Den nye sjefen i Royal Transport har klare meldinger til regjeringen

av

Ove Tepstad (bildet) er ansatt som ny daglig leder i Royal Transport AS. Og han har klar melding ut til regjeringen.

Det Bergensbaserte firmaet med kontor og terminal på Straume Næringspark og Ulsmågveien er gjennom samarbeidspartnere representert ved de fleste oljebaser langs kysten.

Royal Transport har biler, maskiner og utstyr til enhver transportoperasjon, og selskapet har en ekspertise opparbeidet gjennom 30 år i bransjen.

Det hele ble startet av Ståle Dyngeland i juli 1987. I den første tiden var driften konsentrert om lokal distribusjon og flytting med liftbiler og kranbil.

Siden 1989 har bedriften arbeidet med offshore-relaterte transportoppdrag, og i 1993 ble det bestemt at firmaet skulle satse på spesialtransport.

I dag er Royal Transport godt etablert i relativt nye lokaler i Straume Næringspark på en ni mål stor lagertomt.

Fra en større terminal tilbyr selskapet en rekke tjenester.  I 2015 ble en ny spesialtransport-avdeling åpnet i Ulsmågveien 32 i Nesttun. Her har selskapet også sin prosjektavdeling og spesialutstyr.

Klar melding ut

Den nye Royal-sjefen har imidlertid alltid vært fremoverlent når han taler bransjens sak.

Denne gangen er det klar melding ut til regjeringe, og hvor han ber insetendig om å lytte til næringene som skal rekruttere nye lærlinger.

– Vår bransje jobber hardt, systematisk og målrettet for å øke antallet lærlinger, og ikke minst gi dem anstendige lønns- og arbeidsvilkår, understreker Tepstad.

Å ta vekk det gode samarbeidet mellom opplæringskontorene og bedriftene, for heller å la bedriftene kjøpe disse tjenestene fra opplæringskontoret, er et stort tilbakeskritt, ifølge den nye Royal-sjefen.

Og så understreker han følgende:

– Å ta bort direkte lærlingetilskudd fra fylkeskommunene er et stort tap for alle bransjer som ønsker flere læringer.

Ove Tepstad viser til at hele 76 % av medlemsbedriftene til Norges Lastebileier-Forbund (NLF) svarer at uten støtte fra Opplæringskontoret vil dette kunne påvirke beslutningen om å ansette læringer.

I dag er over 80 % av alle lærekontrakter i Norge via et opplæringskontor.

Annonsering

All journalistikk er basert på Vær varsom-plakaten og Redaktørplakaten.    

Redaktør
Per Dagfinn Wolden
Mobil: 934 47 165

Tips og annonsering

%d bloggere liker dette: