Med hodet høyt hevet over usikkerhet og fall i volum

av

Morten Rasmussen, Managing Director, Overseas Logistics (OLOG) på Gardermoen legger ikke skjul på at bransjesituasjonen har vært preget av stor usikkerhet, som følge av høy rente og inflasjon.

– Det har vært utfordrende på sjø med høye rater, men det har nå normalisert seg med ratene, forteller Managing Director Morten Rasmussen i Overseas Logistics på Gardermoen til Logistikknyhetene.no.

Han viser til fall i volum.

– Og vi har merket nedgang av FCL, mens det har vært en overgang til LCL-frakt, sier Rasmussen.

– Og hva så med fremtidsutsiktene?

– Fremover både håper og tror vi at det forbedrer seg, og at vi fra tredje kvartal får en økning i frakt-etterspørsel på Sjø og Fly. Tog har hatt utfordringer med situasjonen i Ukraina på Asia-trafikk. Men vi begynner å se økt etterspørsel. Vi har stor tro på en økning og positiv utvikling for Olog i fremtiden, forteller Rasmussen til Logistikknyhetene.

– Og hva er så fokuset?

– OLOG og SRG vil fortsatt ha fokus på investering i teknologiske løsninger og bærekraft. I det ligger å være best på kvalitet og service, med en forankring i våre verdier som hjelpsomhet, ærlighet og stolthet, forteller en fremoverlent Morten Rasmussen.

Et stolt selskap i utvikling

Overseas Logistics AS ble etablert for snart 20 år siden, i 2004, under navnet Prime Cargo i Vestby, og med danske eiere.

Frem til 2008 var veitransport og lager selskapets kjernevirksomhet. Samme år ble avdeling på Gardermoen strategisk åpnet med fly- og sjøfrakt-tjenester.

– Etter noen magre år trakk de danske eierne seg ut, og eierskapet ble overdratt til norske hender i 2013, forteller Rasmussen.

Dagens eiere SRG Holding: https://sr-group.no/ kjøpte selskapet 1. januar 2016.

– Vinteren 2021 bestemte våre eiere for å gjøre et strategisk veivalg for Prime Cargo ved å skille virksomheten på Vestby og Gardermoen i to selvstendige selskaper med økt fokus på sine kjernevirksomheter. 1. juni 2021 skiftet vår avdeling på Gardermoen navn til Overseas Logistics AS, forteller selskapets adm. direktør Morten Rasmussen til Logistikknyhetene.no.

Virksomhetsområdet er internasjonal logistikk innen fly-, sjø-, tog- og tolltjenester.

Overseas Logistics er et ledende internasjonalt logistikkselskap som tilbyr frakt og logistikktjenester over hele verden.

– Vi har et bredt nettverk av partnere og agenter, og med ekspertise innen tollbehandling og transport. Med vår globale tilstedeværelse og ekspertise er Overseas Logistics en pålitelig partner for alle logistikkbehov, avslutter Rasmussen.

Selskaps-fakta

  • Ant. ansatte: 6 service innstilte ansatte med høy kompetanse
  • Omsetning: Totalt omsatte konsernet SRG Holding AS i 2022 for rundt 1,3 mrd. kroner
  • Resultat OLOG AS: Salgsinntekter 2022: 70.685.618 mill. kroner

Fakta Morten Rasmussen

  • Alder: 54
  • Stilling: Daglig leder Olog/Operation manager International, SR Group
  • Født: Jærens perle, shippingens mekka, Bryne
  • Oppvokst: Bryne
  • Yrkeserfaring: Over 15 års jobberfaring og fast bopel i Singapore
  • Utdanning: BI

Annonsering

All journalistikk er basert på Vær varsom-plakaten og Redaktørplakaten.    

Redaktør
Per Dagfinn Wolden
Mobil: 934 47 165

Tips og annonsering

%d bloggere liker dette: