1 mill. kvadratmeter har gitt 1 milliard kroner netto

av

I Vestby er det bygd 1 million kvadratmeter lagerbygg de siste årene. Det har gitt kommunen sør for Oslo 1 milliard kroner netto i kommunekassen.

(Foto: Logicenters)

– Dette er ikke tilfeldig, men derimot gode grunner for at dette skjer nettopp her i en attraktiv posisjon i forhold til både markedet og Oslo, sier næringspolitisk direktør Ole Andreas Hagen i NHO Logistikk og Transport til NRK mandag kveld.

– Det er ikke tilfeldig at det er en lagerboom i Vestby sør for Oslo, sier næringspolitisk direktør Ole Andreas Hagen i NHO Logistikk og Transport. Foto: Per Dagfinn Wolden

Ifølge Hagen er det ikke minst praktisk å være i nærheten av hovedstaden.

Dessuten ligger Moss Havn ikke så langt unna lenger sør.

De siste årene har det bare poppet opp nye gigant-lager i næringsparken like ved E6 mellom Moss og Oslo.

Det være seg sentrallagrene til Europris, Asko, Logicenters, Nrep for å nevne noen. Og nå er Ikea godt i gang med byggingen av nytt sentrallager.

Dette gigantområdet av en lager- og logistikk-by sør for hovedstaden bidrar til å møte vareboomen av gods vi forbrukere forlanger, eller trenger. Dette har også helt klart stor betydning for netthandelen som har blomstret opp de senere årene: https://www.vestbylogistikkpark.no/.

Vestby-ordfører Tom Anders Ludvigsen sier følgende:

– De 1 million kvadratmeter lagerbygg som er bygd de siste årene, har gitt 1 milliard kroner netto i kommunekassen. Det igjen bidrar til at vi kan opprettholde en god standard på skole, barnehager og eldreomsorg, sier Vestby-ordføreren.

Annonsering

All journalistikk er basert på Vær varsom-plakaten og Redaktørplakaten.    

Redaktør
Per Dagfinn Wolden
Mobil: 934 47 165

Tips og annonsering

%d bloggere liker dette: