DB Schenker-kjøp igjen på agendaen

av

(Foto: DB Schenker)

Igjen er det snakk om å integrere spedisjonsgiganten DB Schenker i DHL.

I forrige uke fortalte sjefen i Deutsche Post-eide DHL Global Forwarding, Tim Scharwath, til Reuters at selskapet igjen er i en posisjon til å integrere et større oppkjøp.

Scharwath konstaterte også at Deutsche Bahn-eide DB Schenker fortsatt kan være en økonomisk attraktiv oppkjøpskandidat hvis selskapet blir lagt ut for salg.

DHL Global Forwarding-sjefen understreket imidlertid at DHL må undersøke hvor kompleks en integrasjon av DB Schenker vil være, og han presiserte at på dette stadiet er det fortsatt uklart om spedisjonsgiganten i det hele tatt vil bli lagt ut for salg.

Salg av spedisjons-virksomheten

I desember samlet Deutsche Bahn et team for å undersøke et potensiellt salg av opptil 100 % av DB Schenker.

Siden har Bloomberg meldt at Deutsche Bahn er åpen for å selge sin spedisjons-virksomhet til en finansiell eller strategisk investor, og at DB Schenker er verdsatt til rundt 20 milliarder dollar.

DHLs potensielle oppkjøp av DB Schenker kom på agendaen etter at selskapet mistet posisjonen som ledende flyfraktspeditør, etter Kuehne+Nagels oppkjøp av Apex Logistics.

Air Cargo News skriver at flere selskap nærmer seg DHL Global Forwarding. Blant andre har DSV gjort en rekke kjøp i løpet av de siste årene.

Og nylig ble det konstatert at Cevas morselskapet, CMA CGM, har lagt inn bud på rundt 5 milliarder euro for å overta samtlige aksjer i Bolloré Logistics.

Annonsering

All journalistikk er basert på Vær varsom-plakaten og Redaktørplakaten.    

Redaktør
Per Dagfinn Wolden
Mobil: 934 47 165

Tips og annonsering

%d