Logistikk skal jo være noe positiv – Hvorfor ikke markere det gode

av

Foto f.v.: Henrik Sandberg (assisterende direktør, HR), Anders Jørpeland (regionsdirektør, region vest for Ålesund), Kenneth Hansen (Assistant Director, Customs Operations), Ingrid Jogerud (avdelingsleder for Mjøs), Remi Sharma (Head of Key Account Operations) og Robin Olsen (administrerende direktør).

Det har PostNord Norge gjort. Transport- og logistikkselskapet har for 18. gang markert avdelinger og ansatte som har vist god, systematisk tilnærming til ledelse og endringsledelse.

Selskapet har gjort en intern revisjon av adm. direktør Robin Olsen og ledelsen i organisasjonen. Dette som en viktig del av standardiserings- og forbedringsarbeidet i virksomheten.

Nylig gjennomførte PostNord sin årlige «Audit». Dette er en intern revisjon av ledelse i organisasjonen, og en viktig del av standardiserings- og forbedringsarbeidet i vår virksomhet.

Her vurderes ulike områder som er viktig for leveransen av selskapets tjenester.

Ved å identifisere rom for forbedringer og nytt potensial i de ulike forretningsområdene, øker transport- og logistikkselskapet leveringskvaliteten.

For å vise at det settes pris på det gode arbeidet som gjøres av medarbeidere arrangeres en årlig prisutdeling, der de som utmerker seg får en ekstra oppmerksomhet.

Først ute

– Jeg er veldig stolt av arbeidet som Customs Operation-teamet har lagt ned gjennom årene. Ekstra morsomst er det at vi er den første administrative avdelingen som har vunnet denne prisen i Postnord Norge.

Det sier Kenneth Hansen, Assistant Director Customs at PostNord Norway.

Og her er topp tre:

Avdeling Mjøs, Ålesund, 3. plass, Ålesund med en knepen 2. plass, og Customs Operations gikk helt til topps.

I tillegg applauderes og roses Key Account Operations, Remi Sharma, for årets beste forbedring.

God logistikk-kultur

Logistikk er aktivitetene som skal sikre effektiv vareflyt fra opprinnelse-sted til forbrukssted.

God logistikk gir gevinster både i form av reduserte kostnader, øket effektivitet og øket vareverdi.

Kravet til god logistikk øker etter hvert som bedriftens kunder krever mer. Dette gjør at bedriften hele tiden må endre seg selv og sine rutiner. Effektiv og systematisk informasjons-utveksling er avgjørende for å sikre at bedriften øker sin produktivitet og ikke vokser seg “uoversiktlig”.

Logistikk deles tradisjonelt i fagområder som innkjøp, vareflyt, lager, transport og distribusjon, kunde-ordre, salgsprognose. Nye områder er ytelsesmåling, grønn logistikk, kundeservice, samt økonomisk oppfølging.

Helheten (den totale varekjede fra opprinnelsessted til forbrukssted) er viktigere enn delsystemene (bedrifter og/eller områder). Logistikk balanserer og optimaliserer ulike krav og behov, og oppfattes ofte som en kamp mellom ulike krefter og interesser.

(Teksten her fant jeg i en logistikk-rekrutts hovedoppgave for en tid tilbake)

Annonsering

All journalistikk er basert på Vær varsom-plakaten og Redaktørplakaten.    

Redaktør
Per Dagfinn Wolden
Mobil: 934 47 165

Tips og annonsering

%d bloggere liker dette: