Dette er svært trist: Arne Strand er død

av

Arne Strand (79), tidligere kommentator, politisk redaktør og sjefredaktør i Dagsavisen, er død. Han sovnet inn onsdag ettermiddag etter lang tids sykdom.

Jeg husker han godt fra blant annet Transport & Logistikk-konferansen på Gardermoen i 2014.

Da gledet han representanter fra hele bransjen med sine friske, kjappe og reflekterte innspill fra scenen.

Den gangen sto han for kveldens «vorspiel», sammen med Stein Kåre Kristiansen.

De to ble jo på den tiden betraktet som TV2s radarpar.

Men nå er altså den tidligere kommentatoren, politiske redaktøren og sjefredaktør i Dagsavisen, Arne Strand (79) gått bort.

Han hadde en drøss med historier å fortelle. En av hans favoritt-historier var for øvrig den gangen USAs legendariske utenriksminister Henry Kissinger ringte og vekket ham midt på natten.

Trist

Dagsavisen skriver i dag om den triste meldingen om en avismann som totalt var tilknyttet  Arbeiderbladet og senere Dagsavisen i 43 år, bare avbrutt av noen år i NRK og som statssekretær for Gro Harlem Brundtland.

Han jobbet fast for Dagsavisen som frilanskommentator fra han gikk av som sjefredaktør ved fylte 70 år i 2014 til etter valget i 2021.

Sjefredaktør og adm.dir. i Dagsavisen, Eirik Hoff Lysholm, skriver blant annet følgende:

“Arne Strand etterlater seg en stillhet og avisspalter som ingen kan fylle. Leserne og offentligheten så han som den sindige, reflekterte, kloke kommentatoren som alltid stilte opp med sine meninger og analyser.

Internt i Dagsavisen så vi daglig den mannen som offentligheten bare fikk et glimt av i et legendarisk innslag sammen med Martin Kolberg på Nytt på Nytt: En mann med et fantastisk glimt i øyet, alltid med en solid dose humor og godt humør, og med et hjerte for andre.

Arne Strand var en mann som det var umulig ikke å like. I avisen diskuterte han politikk og historie, ishockey, som han elsket som tidligere talentfull hockeyspiller, og avis og medier med alle som spurte.

Om man var sommervikar, telefonselger eller statsminister, spilte ingen rolle. Arne gjorde ingen forskjell på folk. Han snakket med alle, og de aller, aller fleste fikk gleden av å høre hans smittende latter.”

Arne Strand ble rammet av kreft for 17 år siden. De siste månedene forverret sykdommen seg, og onsdag 10. mai sovnet han inn.

Hvil i fred!

(foto: Mimsy Møller)

Annonsering

All journalistikk er basert på Vær varsom-plakaten og Redaktørplakaten.    

Redaktør
Per Dagfinn Wolden
Mobil: 934 47 165

Tips og annonsering

%d bloggere liker dette: