GISKE Shippings vellykkede år

av

– Et drøyt år etter flyttingen av kontoret fra Oslo til Ålesund kan resultatet oppsummeres med ett ord: vellykket.

Det forteller Bjørnar Elnan (bildet), COO i GISKE Shipping, til Logistikknyhetene.no.

Og han fortsetter:

– Hvis jeg ikke tar helt feil, er vi vel den eneste representanten for ett globalt, oversjøisk rederi som er plassert utenfor det sentrale Østlandet.

Elnan forteller at de nye kollegene som har kommet ombord i Ålesund etter flyttingen, er en miks mellom erfarne og nye tilskudd til bransjen.

– Dette er svært dyktige og fremoverlente folk, så fremtiden ser helt klart meget bra ut, fremhever Elnan.

Personlig synes han det er godt å komme tilbake til regionen med fantastisk natur, og hvor han hadde sin oppvekst.

– Og så vil jeg understreke at det er et veldig sterkt og godt næringsliv i regionen, sier Elnan.

Han understreker betydningen av å drive selskapet i en region rik på næringsliv, og nærhet til flere av selskapets samarbeidspartnere.

– Da kan du vel si litt om situasjonen rundt containerisert last?

– Regionen er tungt vektet innen eksport av frossen sjømat i fryse- og kjølecontainere, og hvor vi er godt representert med tanke på servicetilbud. Den totale verdien av sjømat som eksporteres fra Norge nådde ny rekord i 2022 selv om det totale volumet gikk ned. Det er også en sterk region innen skips- og offshore utstyr og annen industri.

– Hvordan kommenterer du situasjonen for den oversjøiske containertransporten?

– Situasjonen for oversjøisk containerisert last har vært bra gjennom både 2021 og 2022 for vår del, med god, dynamisk vekst. Vi ser nå en reduksjon i hjemgående volum fra Asia til Norge grunnet økte levekostnader, og hvor da forbruket går ned. Vi sitter litt lenger i de samme hagemøblene, går litt lenger i skoene og sykler noen ekstra mil på sykkelen før de byttes ut, sier Elnan.

Men han viser til en økning i volumet ut fra Norge i første kvartal sammenlignet med samme periode i 2022.

Det har vært en bra utvikling økonomisk for GISKE Shipping fra 2020 til 2021, men tallene for 2022 er ennå ikke ferdigstilt, pr. 10. mai.

Hjem fra messe-suksess

Selskapets COO er nylig hjemkommet fra Sjømatmessen i Barcelona, og som han betegner som en suksess, sett med GISKE Shippings øyne.

– Stor deltagelse igjen fra den store verden, noe som var gledelig å se. Dessuten var det stor deltagelse fra Norge i form av både stands og besøkende. Fasilitetene på messeområdet er også bedre i Barcelona kontra Brussel, sier Elnan.

– Hvordan vil du beskrive selskaps-situasjonen i dag?  

Eirik Hjelle

– GISKE Shipping AS ser lyst på fremtiden, og vi ruster oss for videre dynamisk vekst i årene fremover. Her har vi også en veldig god støtte fra rederiet OOCL, sier Elnan og fortsetter:

– Pr. i dag har vi seks fulltidsansatte i tillegg til 1 trainee (40%). De seneste to ansatte er Eirik Hjelle som kom fra oppstartsselskapet Vanora AS. Vi er stolte over å ha en i hus med hans brede kompetanse fra offshore og chartering. Og så har vi Iselin Carrea. Hun studerer for tiden på 2. året på Shipping Management, NTNU her i Ålesund, og jobber som trainee. Vi gleder oss over at hun har valgt å gjennomføre sitt internship hos oss fra høsten av, sier en fornøyd og fremtidsrettet Bjørnar Elnan.

Iselin Carrera

– Det skapes langs kysten

Det har gått vel året etter at GISKE Shipping flyttet hovedkontoret fra Oslo til Ålesund.

Og CEO Steinar H. Giskes ord står ved lag: 

– Det skapes langs kysten og mange av våre samarbeidspartnere finner vi på Vestlandet. Men de lange og sterke relasjonene til samarbeidspartnerne våre fortsetter vi på samme måte, understreket GISKE Shipping-sjefen i forbindelse med lanseringen av flytting i februar i fjor.

Selskapet, som ble etablert i 1990, er spesialister på oversjøisk containertransport, og er norsk hoved-agent for container-rederiet OOCL (Orient Overseas Container Line Ltd.).

Gjennom dette samarbeidet, siden 2004, har selskapet spesialisert seg på containertransport over hele verden, med størsteparten mellom Europa og Asia.

GISKE Shipping AS tilbyr OOCLs tjenester til det norske markedet. Selskapet har bred kompetanse innen utenlandstransport, og tar seg av alle typer transportoppdrag.

OOCL er en av verdens største og mest innovative internasjonale leverandør av containertransport og logistikktjenester med mer enn 280 kontorer i 58 land rundt om i verden.

Fakta: Bjørnar Elnan

  • Alder: 50 år
  • Stilling: COO i GISKE Shipping AS
  • Yrkeserfaring: Jobbet i GISKE AS/GISKE Shipping AS siden oppstarten i 2004. Han startet yrkeskarrieren i Grieg Transport AS (senere Grieg Logistics AS)  høsten 1997
  • Utdanning: 4-årig bachelor fra Høgskolen i tidligere Nord-Trøndelag (HINT), innen fagene økonomi, ledelse og informatikk

Annonsering

All journalistikk er basert på Vær varsom-plakaten og Redaktørplakaten.    

Redaktør
Per Dagfinn Wolden
Mobil: 934 47 165

Tips og annonsering

%d bloggere liker dette: