Bewi omsatte for 296 mill. euro: – Dette ser bra ut

av

– Vi er veldig fornøyde med våre resultater for kvartalet. Fremover vil Bewi fortsatt fokusere på å integrere oppkjøpte selskaper og utvinne synergier, samt justere kapasitet og kostnadsnivåer til gjeldende markedsforhold.

Det sier en fornøyd konsernsjef Christian Bekken i forbindelse med presentasjonen av 1. kvartalsresultatene til det trønderske storselskapet tirsdag morgen.

Han tror på fortsatt konsolidering innenfor utvalgte bransjer.

– Selv om ebitda er lavere enn for samme kvartal i fjor, er resultatene dette kvartalet like sterke, gitt dagens markedsforhold, uttaler Bekken.

Emballasjeprodusenten Bewi: https://bewi.com/?lang=no, fikk et brutto driftsresultat på 28 millioner euro i første kvartal 2023, sammenlignet med 34 millioner euro i samme periode året før, opplyser blant annet det trønderske selskapet i kvartalsrapporten.

296 mill. euro

Omsetningen i kvartalet var 296 millioner euro (230), mens driftsresultatet utgjorde 10 millioner euro (22).

Ebitda-marginen ble 9,1 prosent i kvartalet, mot 13,8 prosent samme periode året før. Den justerte ebitda-marginen var 9,5 prosent, mot 14,9 prosent.

Bewi Invest er et industrielt eierselskap og majoritetseier av det noterte selskapet Bewi ASA, og er eier av mer enn 10 selskaper, primært innen industri, eiendom og sjømat.

Selskapets to største investeringer er majoritetsposten (51 prosent) i det noterte industriselskapet Bewi ASA (emballasjeprodusent) og eierandelen i det noterte eiendomsselskapet KMC Properties ASA (43 prosent).

Styrker posisjonen innen sjømat

Bewi Invest har lenge ønsket å styrke sin posisjon innen sjømat.

Selskapet opplyser også i sin kvartalsrapport tirsdag at selskapet venter en justert ebitda for 2023 på linje med proforma ebitda i 2022 på 167 millioner euro. Rapportert ebitda i 2022 var 134 millioner euro.

Videre skriver Bewi at det nåværende markedssentimentet gjør det vanskelig å forutsi utsiktene for resten av året.

Konsernsjef Christian Bekken og finansdirektør Marie Danielsson presenterte resultatene i lokalene til Nordea i Oslo tirsdag morgen.

Annonsering

All journalistikk er basert på Vær varsom-plakaten og Redaktørplakaten.    

Redaktør
Per Dagfinn Wolden
Mobil: 934 47 165

Tips og annonsering

%d