Ologs nye Operations Manager  

av

Ken Gjertsen har overtatt som driftsleder (Operations Manager) i Overseas Logistics, et ledende internasjonalt logistikkselskap innen globale frakt og logistikktjenester.

Olog eies SRG Holding AS, et konsern som omsatte for rundt 1,3 milliarder kroner i fjor.

Overseas Logistics: https://olog.no/ er en internasjonal spedisjonsfirma innen fly, sjø og togfrakt i tillegg til fortollingstjenester med kontor på Gardermoen.

Gjertsen er også en av de som forlot Schenker-skuta nylig.  

– Men hvorfor dette jobb-byttet? Du har nå forlatt rollen som Head of Air Freight Perishables i Schenkers flyfraktavdeling, for øvrig en av flymarkedets mest attraktive stillinger i Norge, bare vel halvåret etter at du startet.

– Bytte av jobb ble gjort på bakgrunn av omorganiseringen i Schenker, og spennende muligheter i Overseas Logistics, er det klare svar fra Gjertsen, og uten et snev av anger.

Og nå blir det fokus på teknologiske løsninger og bærekraft, nye IT-systemer, Digitoll, Lagerløsninger og hydroelektriske lastebiler.

– Dette skjer i nærkontakt med SRG-eier Bjørn Røstad, forteller Gjertsen til Logistikknyhetene.no.

Overseas Logistics (Olog) er et ledende internasjonalt logistikkselskap som tilbyr frakt og logistikktjenester over hele verden.

– Vi har et bredt nettverk av partnere og agenter, og har ekspertise innen tollbehandling og transport. Med vår globale tilstedeværelse og ekspertise er Overseas Logistics en pålitelig partner for alle logistikkbehov, fremhever selskapet nye Operations Manager.

Den interessante historien

Overseas Logistics AS ble etablert i 2004 under navnet Prime Cargo i Vestby med danske eiere.

Frem til 2008 var veitransport og lager selskapets kjernevirksomhet, men samme året ble avdeling på Gardermoen strategisk åpnet med fly- og sjøfrakttjenester.

Etter noen magre år trakk de danske eierne seg ut, og eierskapet ble overdratt til norske hender i 2013.

Dagens eiere SRG Holding kjøpte selskapet 1. januar 2016.

– Vinteren 2021 bestemte våre eiere å gjøre et strategisk veivalg for Prime Cargo. Virksomheten i Vestby og Gardermoen ble skilt i to selvstendige selskaper, og med økt fokus på sine kjernevirksomheter. Og 1. juni 2021 skifter vår avdeling på Gardermoen navn til Overseas Logistics AS, forteller Gjertsen.

Godt fotfeste i milliard-eventyret

I dag har Olog et godt fotfeste med Internasjonal logistikk innen fly, sjø, tog og tolltjenester, og med et morselskap, SRG Holding AS, som i fjor omsatte for rundt 1,3 milliarder kroner.

I Brages vei 8 på Gardermoen leder Gjertsen et team med seks ansatte, og med lang fartstid i bransjen.

Olog AS hadde i 2022 salgsinntekter for nærmere 71 millioner kroner.

– Ja, livet ser jo lyst ut, Gjertsen. Hvordan betrakter du bransjesituasjonen i dag, og fremover?

– Bransjesituasjonen har vært preget av mye usikkerhet, som følge av høy rente og inflasjon. Det har vært utfordrende på sjø med høye rater, men det har nå normalisert seg med ratene. Det er fall i volum og vi har merket nedgang av FCL og en overgang til LCL frakt. Fremtidsutsiktene satser vi på at forbedrer seg, og at fra Q3 ser vi en økning i frakt og etterspørsel på sjø og fly, avslutter Ken Gjertsen, praten med Logistikknyhetene.no.

Fakta: Ken Gjertsen

  • Alder: 40 år
  • Født: 31.07.83
  • Oppvokst: SandvikaSivilstand: Samboer
  • Jobberfaring: Head of Air Freight Perishables, DB Schenker, fra august 2022
  • Operational Manager, Bring Intermodal, mai 2022 – aug. 2022
  • Traffic Manager/Befrakter, DB Schenker, jan. 2016 – apr. 2021
  • Shipping Agent, Greencarrier Liner Agency, jul. 2011 – jan. 2013
  • Speditør, Geodis wilson, 2010 – 2011
  • Utdanning: Bachelor i Økonomi og Logistikk

Annonsering

All journalistikk er basert på Vær varsom-plakaten og Redaktørplakaten.    

Redaktør
Per Dagfinn Wolden
Mobil: 934 47 165

Tips og annonsering

%d