Nå er den klar – Oslo Airport Cold Storage

av

Oslo Lufthavn Gardermoen skal være den mest attraktive når sjømatnæringen skal eksportere sine varer ut i verden. Nå inviterer adm. direktør i OSCC, Roy Egil Skredderberget (bildet), til offisiell åpningsseremoni av Oslo Airport Cold Storage 6. juni .

Denne etableringen er svært viktig for nettopp å sikre en trygg eksport av fersk sjømat til verdensmarkedene.

9. mars 2022 signerte Avinor og Oslo Seafood & Cargo Center (OSCC) en kontrakt som sikrer OSCC: https://www.oscc.no/ tilgang på tomt inne på flyplassområdet.

Her står nå et nytt kjølehotell, og som skal sikre at norsk sjømat får bedre eksportforhold.

For OSCC har det vært viktig å komme frem til et godt konsept, sammen med Avinor, og som kan løse kjøleutfordringene for alle aktørene i bransjen.

Nå er det altså klart for offisiell åpningsseremoni av Oslo Airport Cold Storage 6. juni.

Resultatet er blant annet redusert bruk av is samt tryggere og ferskere sjømat til verdensmarkedene.

Avinors flyfraktsjef Martin Langaas er sikkert i feststemning under åpningen av Oslo Airport Cold Storage 6. juni.

– Kvaliteten på norske råvarer sikres, samtidig som vi kan redusere klimaavtrykket, uttalte Martin Langaas, flyfraktsjef i Avinor, i for bindelse med kontraktinngåelsen mellom OSCC og Avinor for vel et år siden.

Han fremhevet også at dette svarer til de to selskapenes ønske fra sjømatnæringen og deres samarbeidspartnere om å forbedre kjølekjeden for fersk norsk sjømat, som flys ut fra Oslo Lufthavn.

Kjølehotellet er på 4200 kvadratmeter og sørger for at man kan redusere bruken av is i forpakningen av sjømaten, da denne allerede er kald når den flyttes ut i flyene.

Avinors flyfraktsjef understreker følgende:

– Bærekraft er noe av det viktigste Avinor jobber med, og det å kunne redusere behovet for is i fiskekassene er et viktig bidrag da klimaavtrykket pr. kilo fraktet sjømat reduseres, sier Langaas.

Og en «happy» adm. direktør i OSCC, Roy Egil Skredderberget, uttalte for vel et år siden:

– Målet er å styrke næringen og beskytte varene. Vi ønsker å etablere kjølefasiliteter som er åpne og tilgjengelige for alle som ønsker det.

Og han understreket følgende:

– Vi har som mål å legge til rette for at Oslo Lufthavn er mest attraktiv, når sjømatnæringen skal eksportere sine varer ut i verden. Denne etableringen er svært viktig for å sikre nettopp dette, sa Roy Egil Skredderberget.

Sjefen i Norges Sjømatråd, Christian Chramer er konferansier under åpningen av Oslo Airport Cold Storage 6. juni.

Konferansier er Cristian Chramer, adm. direktør i Norges Sjømatråd: https://seafood.no/. Og hva er vel mer naturlig i en slik sammenheng å servere sushibuffet.

Annonsering

All journalistikk er basert på Vær varsom-plakaten og Redaktørplakaten.    

Redaktør
Per Dagfinn Wolden
Mobil: 934 47 165

Tips og annonsering

%d bloggere liker dette: