En vekst-motor i Posten/Bring

av

Posten/Bring har for lengst skaffet seg et ressursmenneske for å møte en verden i rask utvikling. Direktør for Innovasjonspartnerskap, Alexander Haneng, har blitt en vekstmotor for konsernet.

Han har etablert seg som en populær foredragsholder, podcaster og blogger om innovasjon, strategi og ledelse.

Vi kan så absolutt anbefale podcasten: “Ledertips med Alexander Haneng»: https://haneng.no/ledertips/. Her intervjuer han eksperter og ledere som Rune Bjerke, Alexander Osterwalder og Rita McGrath om ledelse.

Logistikknyhetene.no har tatt en prat med 44-åringen om hva han har på agendaen.

Vil etablere innovasjonspartnerskap

– Hva er fokuset om dagen hos deg som vekstmotor for Posten og Bring, og som Direktør for Innovasjonspartnerskap i konsernet?

– Mitt hovedfokus nå er å se på hvordan Posten og Bring: https://www.postennorge.no/ kan skape innovasjon gjennom partnerskap. Konsernet har et enormt innovasjons-potensiale ved å skape dette sammen med alle ressursene som kunder, startups og organisasjoner.

– Du har en bred kompetanse med 10 års erfaring i ulike oppstartsselskaper, like lang tid i konsulentbransjen, inkludert flere års erfaring innen netthandel og retail. Og det var før du begynte i Posten for seks år siden for å lede satsingen på innovasjon. Hva ser du på radaren for logistikkbransjen i fremtiden?

– Det største på min radar nå er uten tvil overgangen til sirkulærøkonomi. EU kommer med en massiv pakke med reguleringer gjennom sitt Green Deal-program, og som påvirker ikke bare oss som logistikkleverandør, men også alle kundene våre, sier Haneng, og fortsetter:

– Alle burde nå bruke tiden godt frem til dette blir norsk lov til å sette seg inn i EU taxonomien, og ikke minst økodesign-forordningen. Forbud mot destruksjon av utsolgt varelager, right-to-repair, krav til ombruksemballasje, andel resirkulerte råmaterialer i nye produkter og mye mer kommer over de neste årene.

– Dette, mener Haneng, – setter også krav til logistikkleverandøren. Ikke minst når det gjelder å tilby kundene nye tjenester for å støtte opp under denne overgangen.

3D-printing og sirkulær økonomi

Han har også en god nyhet til bransjen, nemlig at man kan ikke ha en sirkulær økonomi uten å frakte ting fra A til B. Om det så er brukte møbler, reservedeler eller materialer til ombruk, så må de fraktes lokalt og nasjonalt.

– Men det må gjøres med så lave klimagassutslipp som mulig. Posten har for eksempel kuttet sine CO2-utslipp med 55% siden 2012, og vi jobber med å få det ned til 0, understreker Haneng.

Han nevner også 3D-printing som en viktig trend i en litt lengre tidshorisont.

– Dette er en teknologi som vi allerede har jobbet med i mange år i Posten. Muligheten til å printe for eksempel reservedeler «on demand» i nærheten av der den trengs vil endre globale logistikkstrømmer. Vi printer nå ting fra små reservedeler til eget bruk til store prototyper i størrelsen 2 ganger 2 ganger 1 meter i resirkulert plast, forteller Haneng.

Har rullet ut et landsdekkende nettverk

– Nå vet ikke undertegnede hvor mange tusen pakkebokser Posten/Bring har rullet ut i Norge. Men det er vel ikke helt bomskudd hvis vi sier rundt 5000 fordelt på over 1700 steder rundt omkring i Norge. Eller hva, Haneng?

– Det stemmer, vi har nå 1700 pakkeboks-lokasjoner der de aller fleste er døgnåpne. Dette er i tillegg til 1600 post i butikk-utleveringsstedene vi allerede har. På dette området er det også spennende muligheter for innovasjon, ved å se på hva vi kan bygge på toppen av dette landsdekkende nettverket. For eksempel kunne man tenke seg utleie av verktøy rett fra pakkeboksen, avslutter Alexander Haneng, Posten/Bring-konsernets ressursmenneske for å møte en verden i rask utvikling.

Fakta: Alexander Haneng

  • Alder: 44 år
  • Født/oppvokst: Kjelsås i Oslo
  • Stilling: Direktør for innovasjonspartnerskap
  • Sivilstand: Gift
  • Yrkeserfaring: 26 år
  • Utdanning: Master i Software Engineering fra University of Sydney

Annonsering

All journalistikk er basert på Vær varsom-plakaten og Redaktørplakaten.    

Redaktør
Per Dagfinn Wolden
Mobil: 934 47 165

Tips og annonsering

%d bloggere liker dette: