Norge bidrar til omsetningsrekord i Hirtshals

av

Adm. direktør Per Holm Nørgaard i Hirtshals Havn: https://www.hirtshalshavn.dk/, forteller til Logistikknyhetene.no at det positive resultatet for 2022 skyldes mye god innsats og samarbeid. – Ikke minst er våre relasjoner og samarbeid med norske havner svært viktig for oss, understreker Holm Nørgaard.

Havnedirektøren fremhever også at fremgangen i Hirtshals kommer blant annet av svært velfungerende havner i både Norge, Færøyene og Island.

– Alle bidrar til å skape de effektivitets- og utviklingsmulighetene våre felles kunder trenger, sier Holm Nørgaard til Logistikknyhetene.

Holder fokus på norske havner og norsk sjøfraktvirksomhet: https://www.logistikkinside.no/hirtshals-havn-norske-havner-per-holm-norgaard/ny-hirtshals-sjef-fra-blue-water/587101

Rekordåret 2022 markerer en endelig stopp på korona-pandemiens innvirkning på havnens virksomhet.

Økte 12 prosent

Med en omsetning på 84,9 millioner danske kroner kan Hirtshals Havn notere en økning på nær 12 prosent sammenlignet med året før.

Omsetningen og resultatet før skatt på 6,4 millioner danske kroner er primært et resultat av en normalisering av bil- og persontrafikken, som nå er tilbake på samme aktivitetsnivå som i 2019. Samtidig har godsvolumet økt med 8,2 prosent fra 2019 til 2022.

– I løpet av 2022 har vi jobbet intensivt med å lande flere konkrete avtaler om partnerskap, som alle har CO2-reduksjon som fellesnevner, for eksempel avtalen rundt Greenport Scandinavia med blant annet INEOS Energy om frakt av CO2 fra biogassanlegg i Nordjylland, sier Per Holm Nørgaard som også fremhever at 2023 allerede har kommet godt i gang.

(Foto: Hirtshals Havn)

Satser på tungtrafikken

Dette gjelder blant annet avtalen om etablering av tankanlegg med flytende gass (LNG) for tungtrafikken.

– Greenport North, som jobber med grønne utbyggingsprosjekter ved Hirtshals Havn, har en stor del av æren for realiseringen av disse prosjektene, og som bare vil forsterkes de neste årene, sier Holm Nørgaard.

– Til tross for stigende priser på blant annet strøm, vedlikeholdsoppgaver og olje forårsaket av de geopolitiske forholdene, har vi likevel klart å oppnå et tilfredsstillende resultat, ikke minst fordi vi hadde beregnet store kostnadsøkninger. Det er vi selvfølgelig veldig stolte av, sier styreleder Anker Laden-Andersen i Hirtshals Havn.

Fakta: Hirtshals Havns årsregnskap 2022

  • Inntekter: 84,9 millioner kroner
  • Resultat før skatt: 6,4 millioner kroner
  • Lastevolum: 1,95 millioner tonn
  • Lastebiler: 144.000
  • Personbiler: 780.000
  • Passasjerer: 2.369.000
  • Fiske (verdi av landinger): 417 millioner kroner

Annonsering

All journalistikk er basert på Vær varsom-plakaten og Redaktørplakaten.    

Redaktør
Per Dagfinn Wolden
Mobil: 934 47 165

Tips og annonsering

%d bloggere liker dette: