Solide Kuehne+Nagel med nye rekordresultater

av

Kuehne+Nagel Group oppnådde solide resultater i første kvartal, selv om etterspørselen etter transporttjenester falt som forventet.

Nettoomsetningen for de tre første månedene av 2023 var 6,7 milliarder sveitsiske franck (CHF), EBIT 612 millioner og en nettoinntekt på 462 millioner.

I forhold til en normalsituasjon og med forretnings-resultatene før pandemien, representerer første kvartal 2023 et rekordresultat:

– Vi klarte å holde stand i denne bransjen med økt markedsandel globalt. Vi ser allerede nå suksessen med vårt strategiske veikart frem til 2026, og som vi presenterte i mars, sier administrerende direktør (CEO) Stefan Paul i en pressemelding.

Stor lønnsomhet i alle ledd

Han viser til stor lønnsomhet i alle forretningsenheter sammenlignet med før pandemien, effektivitetsøkning til tross for volumreduksjon sammenlignet med første kvartal i fjor, og han ser rask normalisering av forsyningskjedemiljøet etter den eksepsjonelle situasjonen i 2021 og 2022.

– Nå må det holdes fokus på kostnadskontroll, sier Paul.

Ifølge pressemeldingen tirsdag var starten på forretningsåret 2023 preget av geopolitiske og inflasjonsrelaterte utfordringer over hele verden.

Parallelt normaliserte forsyningskjedemiljøet seg raskt etter oppgangsårene 2021 og 2022. Selv om etterspørselen etter transporttjenester falt som forventet, oppnådde Kuehne+Nagel-gruppen solide resultater.

Den koronarelaterte, spesielle økonomiske situasjonen forvrenger sammenligningen med året før. I sammenheng med et normalisert forretningsmiljø og sammenlignet med forretningsresultatene før pandemien, representerer første kvartal 2023 et rekordresultat, skriver selskapet i pressemeldingen.

Kuehne+Nagels CEO, Stefan Paul

Sjøfrakt

I første kvartal var nettoomsetningen for forretningsenheten Sea Logistics på CHF 2,7 milliarder, EBIT CHF 344 millioner. Containervolumet var på 987.000 TEU i løpet av de tre første månedene av 2023.

Kuehne+Nagel Sea Logistics oppnådde betydelige markedsandeler, og tok ledelsen på ruten over Stillehavet for første gang.

Flyfrakt

I første kvartal 2023 utgjorde nettoomsetningen for forretningsenheten Air Logistics CHF 1,9 milliarder og EBIT CHF 154 millioner.

Nettoomsetning for forretningsenheten utgjorde CHF 1,9 milliarder og EBIT CHF 154 millioner.

Flyfraktvolumene var 475.000 tonn i første kvartal.

I et generelt fallende flyfraktmarked opprettholdt Kuehne+Nagel en stabil markedsandel samtidig som selskapet vinner andeler på områder som transport av perishable food.

Som en del av en langsiktig charteravtale med Atlas Air, fikk Kuehne+Nagel levert den siste Boeing 747 i februar. Jumbojetflyet vil primært bli brukt til frakt på den transpacific ruten for Kuehne+Nagels datterselskap Apex Logistics.

Veitransport

I første kvartal 2023 utgjorde nettoomsetningen for forretningsenheten Road Logistics CHF 956 millioner og EBIT CHF 52 millioner.

Rundt 6 millioner bestillinger ble behandlet i første kvartal. Nettverkene fortsatte å være godt utnyttet, noe som gjorde at enheten kunne levere et rekordstort kvartalsresultat.

I mars satte Kuehne+Nagel de første 23 elektriske lastebilene i drift i Frankrike, som primært skal brukes i urbane miljøer.

Kontraktslogistikk

I første kvartal var nettoomsetningen for forretningsenheten Kontraktlogistikk CHF 1,3 milliarder med en EBIT på CHF 62 millioner.

Fokuset på kundesegmenter med høy verdiøkning og høy utnyttelse av lagerareal førte igjen til en økning i lønnsomheten til et nytt rekordnivå.

Med åpningen av et nytt distribusjonssenter for Decathlon, den franske sportsvareforhandleren, utvidet forretningsenheten logistikk-kapasiteten for denne kunden i Latin-Amerika med rundt 30 %. Det nye anlegget i Chile er utstyrt med toppmoderne robotikk for omnikanal-plukking.

Fakta: Kuehne+Nagel

  • Med over 79.000 ansatte på nesten 1300 anlegg i nærmere 100 land, er Kuehne+Nagel Group en av verdens ledende logistikkleverandører.
  • Selskapet opererer innen sjølogistikk, luftlogistikk, veilogistikk og kontraktslogistikk, med tydelig fokus på integrerte logistikkløsninger.

Annonsering

All journalistikk er basert på Vær varsom-plakaten og Redaktørplakaten.    

Redaktør
Per Dagfinn Wolden
Mobil: 934 47 165

Tips og annonsering

%d bloggere liker dette: