– Jeg har regionens feteste jobb

av

Isabelle-Louise Aabel brenner for havvind, digger Kristiansand Havn og elsker EU.

Isabelle-Louise Aabel (Bella) (35) er den nye kommunikasjonssjefen i Kristiansand Havn, en av landets viktigste havner med en sentral plass i det nasjonale transportnettet.

Miljø og bærekraft betyr mye for fremtidens havn. Det er midt i blinken for Aabel.

Nå er det å si at hun jobber 50% i havnen og 50% som EU-rådgiver og prosjektleder for bærekraft i GCE NODE: https://gcenode.no/ frem til sommeren. Hun har tidligere arbeidet for Sørlandets Europakontor i Brussel.

– Agder er en region i stor vekst og med høy aktivitet i omstillingen til havvind. Havna er en viktig infrastruktur og jobber godt med resten av aktørene i regionen for at vi lykkes med dette, forteller Aabel til Logistikknyhetene.no fra København.

Hun er i Kongens by sammen med leverandører og aktører fra hele Europa, og hvor over 80 av dem er fra Agder.

– Dette betyr at vi bruker god tid på å få et godt og riktig kunnskapsgrunnlag for hva industrien trenger av havna og infrastruktur for å kunne lykkes. Og studiebesøk til Odense Havn gir et godt bilde av hva vi kan gjøre hjemme for å lykkes, understreker Kristiansand-havnens: https://www.portofkristiansand.no/ nye kommunikasjonssjef.

Klar for Bærekraftsfestilval

Isabelle-Louise Aabel er klar for sørlandsbyens Bærekraftsfestival.

– Og nå står sørlandsbyens Bærekraftsfestival: https://www.xn--brekraftsfestivalen-lxb.com/ for døren, 3.-4. mai. Hva skjer her?

– Her kommer denne regionale samhandlingen og vår veldig felles avhengighet til å bli et viktig tema, sier Aabel.

Ble det gjort et havne-kupp?

Noen hevder at havnen gjorde et kupp da de ansatte Aabel som kommunikasjonssjef i februar.

Hennes hverdag er fokus på strategisk kommunikasjon, og ikke minst skal hun bidra til å skape fremtidens havn og regionens viktigste infrastruktur. I tillegg til å sikre god kommunikasjon både internt og eksternt.

– Jeg har hatt regionens feteste jobb i snart 6 år i GCE NODE. Og nå har jeg startet reisen i regionens feteste jobb i Kristiansand Havn IKS, uttalte hun som gjest i Fædrelandsvennens podcast «det ho sa» nylig.

Her fremhevet hun også at hun brenner for havvind, digger Kristiansand Havn og elsker EU.

Kristiansand Havn

Å formidle om havnens aktivitet er en sentral oppgave for den nye kommunikasjonssjefen. Blant annet at fergeterminalen i Kristiansand har hatt en betydelig godsmengde på over 413.000 tonn i 2022, og at containerterminalen hadde nærmere 478.000 tonn.

– Dette viser at frakt av gods via ferge er viktig for næringslivet i regionen. Containertrafikken er rimelig stabil, sier Aabel og fortsetter:

– Det har vært en økning på forretningsområdet ferge, blant annet fordi et nytt fergerederi valgte å anløpe i fast rute. MS «Romantika», som seiler for Holland Norway Lines, hadde sitt første ordinære anløp i Kristiansand i april. Cruisefergen, som også frakter gods, går mellom sørlandsbyen og Eemshaven, avslutter Isabelle-Louise Aabel, og som har en bachelorgrad i statsvitenskap og en mastergrad i offentlig politikk og ledelse fra UiA.

Annonsering

All journalistikk er basert på Vær varsom-plakaten og Redaktørplakaten.    

Redaktør
Per Dagfinn Wolden
Mobil: 934 47 165

Tips og annonsering

%d bloggere liker dette: