En fornøyd lastebil-general: – Opplæringskontorene reddes av regjeringspartiene

av

To hektiske uker i Stortinget har gitt resultater for NLFs adm. direktør, Geir A. Mo. (Foto: Elisabeth Nodland)

– Det at regjeringspartiene snur, viser at politisk påvirkning nytter og at det er mulig å rette opp politiske arbeidsulykker, sier administrerende direktør i NLF, Geir A. Mo.

Det forteller han til Lastebil.no: https://lastebil.no/Aktuelt/Nyhetsarkiv/2023/Opplaeringskontorene-reddes-av-regjeringspartiene.

Forslaget til ny opplæringslov ble lagt frem den 24. mars. Etter det som i praksis ville betydd slutten på opplæringskontorene, slik vi kjenner dem i dag, har regjeringspartiene snudd opp ned på regjeringens forslag.

– Det er betryggende at vi har partier på Stortinget som ikke lar det gå prestisje i sakene, men som lytter og er i stand til å snu i tide, sier NLF-direktør, Geir A. Mo, og som har lagt bak seg noen intense uker på Stortinget.

Arbeiderpartiet og Senterpartiet har snudd opp ned på regjeringens forslag om rollen til opplæringskontorene i den nye opplæringsloven.

I forslaget til regjeringen, med støtte fra LO, la de først frem noe som ville regulere opplæringskontorene som samarbeidsorgan for lærebedrifter og ikke som en lærebedrift i seg selv. Med andre ord, et forslag som ville være svært negativt for transportnæringen, skriver Lastebil.no.

Annonsering

All journalistikk er basert på Vær varsom-plakaten og Redaktørplakaten.    

Redaktør
Per Dagfinn Wolden
Mobil: 934 47 165

Tips og annonsering

%d bloggere liker dette: