Koster milliarden – men logistikken er uforståelig tungvint

av

– Lang leveringstid og sårbarhet kobles mot svært lange transportlinjer. – Totalt umusikalsk.

Det sier stortingsrepresentant og medlem i Stortingets transport- og kommunikasjonskomite, Geir Adelsten Iversen (Sp) til Fri fagbevegelse: Nå skal all post via Østlandet: – Tungvint, unødvendig og komplett uforståelig | FriFagbevegelse.

Han mener sentraliseringen og svekkelsen av postgangen i nord som Posten nå legger opp til, er umusikalsk og uakseptabel. Iversen vil ta saken opp med statsråden.

Samtidig som postgangen tar lengre tid og posttjenestene reduseres, passerer statens kjøp av posttjenester 1 milliard kroner i 2023.

Nå skal all post via Østlandet

Ifølge Iversen blir logistikken uforståelig tungvint for folk flest når all post og brevpost må innom Lørenskog. Sentraliseringen fører også til at mange distriktsarbeidsplasser i en statseid virksomhet går tapt.

– Jeg har snakket med komitélederen, og vi skal gripe fatt i denne saken. Det er en uakseptabel utvikling, sier Iversen.

Tidligere justisminister Per-Willy Amundsen (Frp) ber Posten Norge rydde opp i en postgang han beskriver som «tungvint, unødvendig og komplett uforståelig».

Posten slår tilbake

Posten Norge tilbakeviser disse påstandene og hevder at den nye strukturen er den beste og mest effektive.

Annonsering

All journalistikk er basert på Vær varsom-plakaten og Redaktørplakaten.    

Redaktør
Per Dagfinn Wolden
Mobil: 934 47 165

Tips og annonsering

%d bloggere liker dette: