Ombygde fly styrker DHLs fraktfly-flåte

av

DHL Express oppgraderer flyflåten med ni Mammoth-ombygde B777-200LR.

Ifølge pressemeldingen fra selskapet torsdag er første leveranse ventet i 2024 og skal erstatte eldre B747-fraktfly.

Fornyelse av langdistanseflåten bidrar til å styrke DHLs interkontinentale fly-nettverk, og toppmoderne fraktfly støtter Deutsche Post DHL Groups bærekraftstrategi.

De første B777-200LR-fraktflyene fra Jetran skal leveres i 2024, mens de resterende fraktflyene skal leveres i begynnelsen av 2027.

Ifølge pressemeldingen er denne avtalen en del av den overordnede bærekrafts-prioriteringen for å modernisere DHL Express sin interkontinentale langdistanseflåte, inkludert utskifting av eldre fly. Bestillingen av ombygde fraktfly med kortere levetid gir en effektiv overgang mellom nåværende og nye flyskrogteknologier, slik som ny generasjon wide-body-fraktfly B777-8F og A350F.

– Vi ønsker Mammoth-ombygde B777-200LRF velkommen til DHL Express-familien, sier Robert Hyslop, EVP Global Aviation i DHL Express.

Robert Hyslop

Og han fortsetter:

– Med modernisering av vår interkontinentale flåte styrker vi evnen til å møte økende etterspørsel, forbedrer vårt miljømessige fotavtrykk, samtidig som vi kan levere best mulig kvalitet til våre kunder. Vi er glade for å fortsatt vise både partnere og kunder hvordan disse fremskrittene løfter vår tjeneste, og bringer oss nærmere våre mål for bærekrafts-strategi, sier Robert Hyslop.

Passer DHL perfekt

Det Mammoth-ombygde fraktflyet B777-200LR lover lignende egenskaper og fordeler som originalfraktflyet og passer perfekt for DHL. Med nyttelastkapasitet på 102 tonn og rekkevidde på 9200 kilometer, har B777F størst kapasitet og rekkevidde av alle tomotors fraktfly, i tillegg til å være mer pålitelig enn eldre B747-fly.

Det er også mer drivstoffeffektivt og reduserer CO2-utslippene med 18 % sammenlignet med eldre fly.

I perioden 2018-2022 kjøpte DHL 28 nye B777-200F-fraktfly fra Boeing, hvorav 18 er levert og i drift. De resterende flyene vil bli levert fra 2023 til 2025.

Flyet utgjør ryggraden i DHLs interkontinentale fly-nettverk. DHL Express opererer mer enn 300 dedikerte fly sammen med 18 partnerflyselskaper , og med over 2400 daglige flyvninger til rundt 220 land og territorier.

Annonsering

All journalistikk er basert på Vær varsom-plakaten og Redaktørplakaten.    

Redaktør
Per Dagfinn Wolden
Mobil: 934 47 165

Tips og annonsering

%d bloggere liker dette: