Eimskip kjenner sin besøkelsestid

av

25. – 27. april arrangeres verdens største sjømatmesse i Barcelona. Her treffer du blant andre Lara Konradsdottir, Managing Director i Eimskip Norway.

– Kom og møt oss, oppfordrer den norske Eimskip-sjefen, og som leder et fremskutt logistikkselskap i Nord-Atlanteren.

Eimskip er bare en av flere norske aktører innen sjømat-logistikken som tiltrekkes den årlige messen for sjømatnæringen fra hele verden, en av de viktigste møteplassene for næringen: https://seafood.no/aktuelt/konferanser-og-seminarer/seafood-expo-global-20222/

Seafood Expo Global/Seafood Processing Global samler kjøpere, leverandører og fagfolk fra over 150 land.

– Denne messen er en viktig møteplass for oss for å treffe våre kunder. Både norske og internasjonale, forteller sjefen for Eimskip Norge, Lara Konradsdottir til: https://logistikknyhetene.no/.

– Og en viktig møteplass har den vært i alle år. Men som du vet, så er messa nå flyttet fra Brussel til Barcelona.  

Les mer om Seafood Expo Global her: https://www.seafoodexpo.com/global/ 

– Hvor viktig er egentlig verdens største sjømatmesse?

– Den er kanskje ekstra viktig med deltakelse etter pandemien, samt Ukrainakrigen. Våre tilbakemeldinger fra kunder er at det blir ekstra bra oppmøte i år. Det ser vi frem til, forteller Lara Konradsdottir, Managing Director i Eimskip Norway.

Global samhandling

Christian Chramer, adm. direktør i Norges Sjømatråd.

For skal Norge lykkes med å nå målet om 50 prosent eksportvekst innen 2030 må sjømaten være en selvsagt del av regnestykket: https://seafood.no/aktuelt/Fisketanker/seks-maneder-i-sjomatradet/

Norges sjømatråd: https://seafood.no/, vil være en del av den norske paviljongen under Seafood Expo Global 2023, og som arrangeres av Innovasjon Norge.

Team Norway i Spania arrangerer igjen i år et bærekraftseminar for å kickstarte Norges deltakelse på Seafood Expo Global (SEG) og Seafood Processing Global (SPG).

24. april kick-startes Norges deltagelse på sjømatmessen. Team Norway arrangerer et bærekraftseminar hvor fokuset er på bærekraftige løsninger i hele verdikjeden av sjømatproduksjon. Eksfins administrerende direktør, Tone Lunde Bakker, vil delta med et innlegg om hvordan Eksfin kan bidra til grønn omstilling.

Bærekraftig matproduksjon fra havet er en viktig nøkkel for å mette verdens voksende befolkning. Hvordan påvirker dette verdikjeden?

Den Norske Ambassade, Innovasjon Norge og Sjømatrådet står bak arrangementet.

Seminaret setter fokus på bærekraftige løsninger i hele verdikjeden av sjømatproduksjonen. Kunnskap og bærekraftig høsting av marine ressurser er fundamentet i norsk fiskeriforvaltning, og mange ønsker å lære av norske erfaringer.

Eksfins administrerende direktør, Tone Lunde Bakker, vil holde et innlegg om hvordan Eksfin jobber med finansiering av klimavennlige og eksportrelaterte prosjekter.

Eimskip-sjef Lara Konradsdottir representerer en logistikk-kjede under stort press med en vareflyt som endrer seg raskt.

I en hardt prøvet bransje må hun konstant være på tå hev.

56-årige Lara Konradsdottir er født og oppvokst på Isafjørdur, nord-vest på Island, nærmest Grønland. Begynte tidlig å arbeide på diverse fiskebruk (frys, saltfisk, reker etc), ved siden av skolegang.

Før hun flyttet til Norge jobbet hun to år i et fiskeeksportselskap. Konradsdottir har vært tilknyttet fiskerinæringen i hele yrkeskarrieren. De fleste i hennes nærmeste familie, både i Norge og på Island, har på en eller annen måte vært tilknyttet fiskerinæringen.

Eimskip Group er et ledende transportselskap i Nord-Atlanteren med forbindelser til internasjonale markeder. Selskapet er spesialisert i globale fraktformidlings-tjenester og er etablert i 19 land.

Containerskip er islandske Eimskips viktigste redskaper.

Eimskip Norway transporterer frossen fisk og tørr/industrilast, både globalt og lokalt. Rederiet opererer i den såkalte Orange linje, med seiling fra/til Murmansk, via norske kysten, til Nederland og England.

I tillegg opererer Eimskip terminaler på Sortland, Tromsø og Kirkenes.

Konradsdottir og Eimskip Norway, har hatt det tøft som mange andre i en Covid-19-pandemi.

For tre år siden gikk hun i bresjen for et paradigmeskifte i Tromsø, med blant annet dobling av frysekapasiteten. Da sto Nord-Europas største logistikksenter klart. Konradsdottir var en av initiativtagerne, og Eimskip flyttet all terminaldrift og logistikkvirksomhet inn i Tromsøs nye storstue.

På grunn av det økende behovet for kald og tørr lagring i Nord-Norge, besluttet eierne i 2018 å bygge nye lagringsanlegg for selskapet. I januar 2020 åpnet Tromsøterminalen AS et nytt og topp moderne logistikksenter, strategisk plassert på øya Tromsø. Tromsøterminalen er i dag det største fryselageret i Tromsø, med kapasitet på mer enn 20.000 tonn.

Tromsøterminalen AS eies av Eimskip Norway AS (51%) og Fiskernes Agnforsyning SA (49%).

Styreleder er Lara Konradsdottir.

En strategisk rolle

Hun har jobbet 26 i Eimskip, men tok over som administrerende direktør i 2012. Før det har hun hatt ulike stillinger og roller i selskapet, alt fra agent, befrakter, marked og logistikksjef.

Konradsdottir har bidratt til å bygge opp selskapet fra to ansatte i Tromsø i 1997 til over 50 ansatte i dag.

Hun representerer et sterkt team som tilbyr kundene totale logistikkløsninger, alt fra lossing av fisk, dokumentbehandling, agentvirksomhet, frakt fra/til Norge via Europa og videre ut i verden, ja til og med trucking til dør-kunder i Europa.

Speditør-oppkjøp

(Vilhelm Már Þorsteinsson)

Containerskip er islandske Eimskips viktigste redskaper.

Eimskip Greenland A/S har kjøpt opp havneagentur- og spedisjonsvirksomheten til Royal Arctic Line (Royal Arctic Spedition) på Grønland. Oppkjøpet vil tre i kraft fra 1. mai, når betingelsene for gjennomføring er oppfylt.

– En viktig milepæl for Eimskip på Grønland og et logisk skritt for Eimskips tjenestetilbud i den arktiske regionen, sier Vilhelm Már Þorsteinsson, administrerende direktør, Eimskip.

Annonsering

All journalistikk er basert på Vær varsom-plakaten og Redaktørplakaten.    

Redaktør
Per Dagfinn Wolden
Mobil: 934 47 165

Tips og annonsering

%d bloggere liker dette: