Den samfunnskritiske streiken

av

Blir PostNord-bilene parkert fredag?

Minner om at Postnord stenger alle sine terminaler fredag hvis det ikke blir enighet mellom partene, og hvis streiken fortsetter.

– Driften på våre 18 terminaler blir da stoppet. Selskapets terminaldrift blir rammet fullstendig. Dette vil berøre våre privat- og bedriftskunder, sier pressesjef ved PostNord Norge, Haakon Nikolai Olsen, til VG.

Netthandelen hardt rammet: https://logistikknyhetene.no/2023/04/18/netthandelen-lammes-av-streik/

PostNords Haakon Nikolai Olsen

Selskapet sendte tidligere denne uken ut permitteringsvarsel til alle sine ansatte. Permitteringene gjelder fra fredag.

Dermed rammes PostNord sterkt av den varslede opptrappingen av streiken fra fredag.

Olsen sier også at selskapet sender ut informasjon til mottakere, både virksomheter og privatpersoner, om hvordan de skal forholde seg til pakker som ikke er utlevert hvis deres ansatte tas ut i streik fra fredag.

Transportørens samfunnskritiske rolle

NHO LT-sjef Are Kjensli. (Foto: Per Dagfinn Wolden)

Adm. Direktør Are Kjensli i NHO Logistikk og Transport frykter at LO har undervurdert hvor samfunnskritisk rolle transportører har i samfunnet, nå like etter pandemien.

At hele PostNords virksomhet mer eller mindre stopper opp, tror han vil få større konsekvenser enn LO ser for seg.

– Disse er jo også samlastere, og disse livsviktige varene kjøres ikke på egne biler men på kjøretøy med andre varer, sier Kjensli til MT.

Mtlogistikk viser til et foredrag NHO LT-sjefen holdt på Logistikkdagen Østfold i Sarpsborg torsdag morgen, og hvor han blant annet trakk fram følgende:

– I avisene ser vi at produksjonen av Nugatti kan stoppe opp. At transportører rammes av streik vil også gjøre at transport av ting som joggesko og bildeler vil bli forsinket. Alt dette tror jeg folk kan leve med noen dager, sa han, før han la til:

– Det jeg tror at LO ikke har tenkt på, er at disse samlasterne er de største distributørene av medisiner, medisinsk utstyr og medisinske prøver. Det er mye av dette som er ferskvare, understreket Are Kjensli.

Annonsering

All journalistikk er basert på Vær varsom-plakaten og Redaktørplakaten.    

Redaktør
Per Dagfinn Wolden
Mobil: 934 47 165

Tips og annonsering

%d bloggere liker dette: