Netthandelen lammes av streik

av

PostNord er bare ett av transport- og logistikkselskapene som nå rammes hardt av streiken.

Pakker og gods fra netthandel hoper seg opp, og produksjon av mat stanses.

Det er utfallet hvis flere LO-organiserte tas ut i streik fra fredag, ifølge Dagens Næringsliv.

Både PostNord og Schenker er blant selskapene som rammes hvis LOs varsel om plassfratredelse fra førstkommende fredag blir realisert. Det er særlig selskapenes godsterminaler som blir rammet dersom streiken utvides.

I første runde ble det tatt ut 25.000 personer i det som er blitt den første streiken i et mellomoppgjør noensinne. Fredag kan ytterligere 17.000 bli tatt ut.

Hos Schenker vil alle som er LO-organiserte i produksjonen og på kontorene i selskapet tas ut i streik fra kl. 06.00 fredag 21. april.

Schenkers kommunikasjonssjef, Nils Petter Buer.

– Selskapet vil av den grunn ikke kunne opprettholde normal drift med de ansatte som er uorganiserte og eller organisert i andre forbund. Det vil være særlig vanskelig å opprettholde produksjonen for alt gods som skal terminal behandles, sier Nils Petter Buer, kommunikasjonssjef i Schenker as.

Det medfører at også netthandelen rammes. Schenker er blant landets største logistikk-selskaper. Det tyskeide konsernet DB Schenker har over 76.000 ansatte over hele verden.

Også konkurrenten PostNord rammes, mens Posten ikke rammes av ordinær logistikk og transport i Norge da det statseide konsernets virksomheter i all hovedsak er organisert i Spekter og ikke i NHO, skriver DN.

PostNords pressesjef, Haakon Nikolai Olsen.

– Selskapets kjernevirksomhet, som er terminaldrift, blir rammet fullstendig. Dette vil berøre alle våre privat- og bedriftskunder, sier pressesjef Haakon Nikolai Olsen i PostNord.

Ifølge Olsen stenges 15 av totalt 18 terminaler, og med få unntak er det sendt ut permitteringsvarsel til alle ansatte.

Annonsering

All journalistikk er basert på Vær varsom-plakaten og Redaktørplakaten.    

Redaktør
Per Dagfinn Wolden
Mobil: 934 47 165

Tips og annonsering

%d bloggere liker dette: