Tar miljøet på alvor

av

Adm. direktør Bente Hetland i NCL.

Norsk linjefart har som kjent mål om 50 % utslippskutt innen 2025. Det tar North Sea Container Line (NCL) på alvor.

Det norske containerrederiet med fem linjeskip i flåten har svært ambisiøse planer for avkarbonisering. NCL, North Sea Container Line, har signert en avtale med analyseselskapet Siglar Carbon som et ledd i forsøket med å kutte flåteutslippene med 50 % innen 2025.

– Jeg vil ikke at kundene våre skal være i tvil om at løftene og målene våre om karbonisering er ekte. Det er derfor handlingene våre vil bli målt og de relaterte utslippsreduksjonene dokumentert av Siglar Carbon, sier NCLs administrerende direktør Bente Hetland til nettsiden Daily Splash.

Og hun fortsetter:

– Det er fortsatt en utfordring for mange redere å fullt ut forstå karbonkonsekvensen av deres beslutninger. For kundene våre er det nesten umulig.

To nye metanol-skip

(Foto: NCL)

NCL har bestilt to duell fuel metanol-skip som skal erstatte tre mindre skip i 2025.

Skipets skrog og lasterom er optimalisert for energieffektivitet og skipsstørrelsen er maksimert for norskekysten. Alle designtiltak gir en reduksjon på 63 % i energibruk pr. tonnmile. Men utslippstallene vil også bli påvirket av driften av flåten. NCL-operatører KPIer knyttet til energibruk pr. container vil motta daglige oppdateringer fra Siglar Carbon, ifølge Daily Splash.

NCL ble etablert i 1994, driver containerskip mellom de europeiske knutepunktene Rotterdam, Hamburg og Bremerhaven og norske havner fra Egersund i sør til Stokmarknes i nord.

Sjøtransporten best i krisetid: https://www.logistikkinside.no/bente-hetland-ncl-orkanger-havn/men-tacoen-tar-kaka/585994

Kvinnen fra havet har vind i seilene: https://www.logistikkinside.no/bente-hetland-bransjepraten-logistikk-inside/kvinnen-fra-havet-har-vind-i-seilene/562679

Annonsering

All journalistikk er basert på Vær varsom-plakaten og Redaktørplakaten.    

Redaktør
Per Dagfinn Wolden
Mobil: 934 47 165

Tips og annonsering

%d bloggere liker dette: