Knut Eriksmoens siste Schenker-dag

av

Knut Eriksmoen (Foto: Per Dagfinn Wolden)

Torsdag 30. mars forlater Knut Eriksmoen DB Schenker Norge etter mer enn 18 år i selskapet, de siste fem årene som adm. direktør.

– For meg har Schenker vært mye mer enn bare en arbeidsgiver. Selskapet har vært som en familie og en del av mitt DNA.

Det skriver Eriksmoen på sin LinkedIn-profil, og som i 2004 startet som salgsrepresentant i selskapet.

– I løpet av de 18 årene har jeg fått mange muligheter, og jeg har tatt dem alle, skriver Eriksmoen.

Han fremhever også at ledende roller innen salg, salgsledelse, produktledelse og en del midlertidige doble roller også, har gjort det mulig å komme seg videre.

Eriksmoen takker får kollegial støtte, og som har vært en viktig motivasjon på veien videre. Da tenker han på både de 1100 ansatte i den norske Schenker-organisasjonen og internasjonale kolleger.

– Jeg har reist verden rundt og jeg har lært mye om mennesker, lederskap, endring og kultur, skriver Eriksmoen.

Og han fremhever følgende:

– Som selskap har vi investert tungt i mennesker, bærekraft og infrastruktur, og vi har utviklet fokus på å drive med de høyeste sosiale standardene i vår bransje. Alt dette sørger for at Schenker er konkurransedyktig også i fremtiden.

Eriksmoen er nå nysgjerrig på livet utenfor DB Schenker og logistikkbransjen.

– På et tidspunkt handler det om å ha mot til å ta noen nye utfordringer også. Vi skapte noen sterke resultater i fjor og jeg fyller snart 50 år. Så det er enten nå, eller kanskje aldri å prøve noe annet. Etter noen avslappende måneder er jeg klar til å starte de neste kapitlene i mitt yrkesliv i løpet av høsten, skriver Eriksmoen, og fortsetter:

– Jeg vil alltid være en stolt Schenkerianer, og jeg ønsker DB Schenker bare det beste for fremtiden, avslutter Knut Eriksmoen og viser stolt frem bildet av selskapets fremtidige lastebil fra Volta, og som kommer til både europeiske og norske byer i løpet av året.

Den fremtidige lastebilen fra Volta.

Meldte sin avgang

Det er bare en ukes tid siden at Eriksmoen meldte sin avgang.

Årsaken er at DB Schenkers virksomhet i Norden nå samles under en felles organisasjon, og med finske Petteri Nurmi som nordisk toppsjef.

Ifølge pressemeldingen går den tyske logistikk-giganten gjennom store globale endringer. Flere regionale avdelinger med flere land under én felles ledelse etableres, blant annet i Norden.

Her vil Schenker-selskapene i Norge, Sverige, Danmark, Finland og Island samles til én organisasjon, og med tidligere leder i Schenker Finland, Petteri Nurmi, som leder.

Totalt får den nordiske klyngen over 6000 ansatte med en omsetning på over tre milliarder euro.

DB Schenker har over 76.000 ansatte på 1850 ulike lokasjoner i 130 land.

Fokus Covid 19 og netthandel: https://www.logistikkinside.no/covid-19-knut-eriksmoen-logistikk/schenker-sjefen-tar-nye-grep/556822

Les også tidligere artikkel om Knut Eriksmoen i Inside

Annonsering

All journalistikk er basert på Vær varsom-plakaten og Redaktørplakaten.    

Redaktør
Per Dagfinn Wolden
Mobil: 934 47 165

Tips og annonsering

%d bloggere liker dette: